Svensk Orientering logotyp
04.03.2019

Salén på podiet när Världsstudentspelen inleddes

Skidorientering
I dag inleddes skidorienteringstävlingarna på Världsstudentspelen i Krasnojarsk. Isabel Salén slutade på en fin sjätteplats i sprinten, som vanns av finländskan Liisa Nenonen och ryssen Vladislav Kiselev.

Världsstudentspelen, eller Universiaden, avgörs alltså i Krasnojarsk, Sibrien där VM i skidorientering arrangerades för två år sedan. Nu väntar fyra tävlingar i tuff konkurrens för de åkare som Sverige har skickat.

Under måndagen avgjordes en sprint där det blev hemmaseger på herrsidan genom Vladislav Kiselev, som var 4 sekunder före norrmannen Audun Heimdal och 11 sekunder före sin landsman Sergei Gorlanov. Sixten Walheim var bäste svenske herre med en tiondeplats.

På damsidan vann finländskan Liisa Nenonen, 21 sekunder före ryskan Marina Viatkina ooch 37 före Mirka Suutari, Finland. Isabel Salén slutade sexa, 51 sekunder bakom segrarinnan.

I morgon väntar en jaktstart

Resultat, Världsstudentspelen, sprint
Damer
1) Liisa Nenonen, Finland, 14.04, 2) Marina Viatkina, Ryssland, +0.21, 3) Mirka Suutari, Finland, +0.37. Svenska placeringar: 6) Isabel Salén +0.51, 14) Klara Yngvesson +1.20,  29) Elsa Andersson +3.44.
Herrar
1) Vladislav Kiselev, Ryssland, 15.46, 2) Audun Heimdal, Norge, +0.04, 3) Sergei Gorlanov, Ryssland, +0.11. Svenska placeringar: 10) Sixten Walheim +1.17, 27) Simon Eriksson +2.59, 33) Oskar Sandberg +4.17.