Svensk Orientering logotyp
03.10.2022

JEC-seger för Wilmer Selin

Orientering
I skuggan av världscupfinalen i Schweiz avgörs Junioreuropacupen, JEC, i tyska Blankenburg. På söndagens långdistans slog FK Göingarnas Wilmer Selin till med seger i H18.

Wilmer Selin tog segern på H18-banans 8,9 kilometer med 370 meters stigning 37 sekunder före schweizaren Joschi Scmid. Trea, 20 sekunder där bakom, blev OK Ravinens Hannes Mogensen i den danska landslagströjan. Det blev ytterligare en svensk placering topp tio genom Wilmers tvillingbror Svante som sprang in som åtta.

Upp på pallen klev också IKHP:s Erika Åkesson i D20 där hon sprang in som tvåa 23 sekunder bakom segrande Lucie Semikova, Tjeckien. Sedan följde fem löpare från Schweiz innan Emma Ling, IKHP och Amanda Granqvist, Ravinen, som åtta och nia.

I D 18 blev Emma Emilsson, OK Orion femma. I H 20 var Felix Silver, Gävle OK, bäste blågule löpare på 19:e plats.

På lördagen var det sprint på programmet. Då lyckades ingen av de svenska löparna nå upp till pallen. Bäst placeringar tog Felix Silver (7:a i H20), Joel Golsäter, OK Kåre (6:a i H18), Emma Eriksson, Eksjö SOK (10:e i D20) och Emma Emilsson, OK Orion (8:a i D18)

I dag avslutas JEC med stafetter.

Resultat långdistans

Resultat sprint

Tysk lokal-TV från Sachsen-Anhalt gjorde ett reportage med det svenska JEC-laget innan tävlingarna drog igång. Se reportaget här.

Bildtext: Wilmer Selin efter segern på JEC långdistans i Tyskland. Bild: Erik Mattsson.